In principe zijn er 2 'primaire' manieren om een domein te forwarden, namelijk:

• Via het controlepaneel van je hostingpakket/DirectAdmin
  • Via de klantenpagina met de knop DNS -> Beheer domein forwards

Wij zullen altijd de voorkeur hebben van de eerste optie, omdat je dan namelijk de gehele functionaliteit van het hostingpakket behoudt. Dit is erg belangrijk bij bijvoorbeeld hostingpakketten met een SSL certificaat die doorgestuurd dienen te worden. Dit werkt niet meer zodra je de DNS forward in de klantenpagina gaat gebruiken.

Inhoudsopgave

Stap 1: Aanmaken

Ga naar het controlepaneel van je hostingpakket. Dat gaat het gemakkelijkste via je klantenpagina.

Stap 2: Beheer

Ga nu naar het blokje 'Sitedoorsturingen'

Sitedoorsturingen

Stap 3: Gegevens invoeren

Voer nu de gegevens in zoals je dat wilt. Kies ook hier voor de vorm van forwarden, de 301 redirect (permanent) is het meest gebruikte en is ook voor de indexatie van Google noodzakelijk.

Wat DirectAdmin doet, is een .htaccess bestand in de public_html plaatsen met de redirect code erin met de info die je zelf hebt ingevuld. De redirect is dus direct actief als je je hostingpakket al in gebruik had!