Heb je SSL aangeschaft bij Flexweb en wil je deze graag installeren? In veel gevallen hoef je hier zelf niets voor te doen! We nemen in onderstaand artikel de mogelijkheden even met je door.

Inhoudsopgave

Ik heb nog geen SSL

Voor je doorgaat met deze handleiding, schaf je eerst een SSL certificaat aan. Je leest daar hier meer over.

Ik heb een SSL certificaat bij Flexweb aangeschaft

Alle SSL certificaten bij ons zijn inclusief gratis installatie. Je hoeft dus niks meer te doen: wij zorgen er voor dat je SSL wordt geïnstalleerd op je website.

Ik heb een externe SSL

Natuurlijk kan het zo zijn dat je ergens anders al een SSL certificaat hebt afgenomen. Dan snappen wij ook dat het zonde is om een nieuw certificaat bij ons af te nemen. Je kunt onderstaande stappen volgende om een certificaat op je domeinnaam te installeren.

Stap 1: Log eerst in op je hostingpakket met behulp van deze pagina;

Stap 2: Ga nu naar het menu Overige beheer tools, en druk op SSL Instellen;

Stap 3: Selecteer nu de 3e optie in het scherm Paste a pre-generated certificate and key, en plak hier je certificaat en key in;

Stap 4: Klik nu onderaan de pagina op Save.

Stap 5: (Optioneel) Sommige SSL certificaat leveranciers geven ook Intermediate of Root certificaten mee. Na het klikken op Save bij stap 4 zie je dan de optie Click here to paste a CA Root Certificate. Klik hier op en activeer de optie op de pagina waar je de root certificaten kunt plakken.

Het SSL certificaat is geïnstalleerd maar ik zie nog geen https

In veel gevallen is het nodig om met een bepaalde instelling je website forceren om https te gebruiken. We vertellen je hier meer over in dit artikel.