Als je een domeinnaam hebt kun je hier een DKIM record aan toevoegen. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit kunt installeren via SSH.

Inhoudsopgave

Stap 1: Controleren versies

Zorg dat je server en DirectAdmin volledig geüpdatet zijn. Je kunt dit controleren met deze commandos.

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
./build set eximconf yes
./build set eximconf_release 4.5
./build exim
./build exim_conf

Stap 2: Inschakelen DKIM

Omdat je gebruik maakt van de nieuwste versie van DirectAdmin kun je via deze command line DKIM inschakelen.

/usr/local/directadmin/directadmin set dkim 2
service directadmin restart

Stap 3: Inschakelen van DKIM per domein

Via deze methode kun je per domein kiezen waarvoor DKIM actief moet zijn. Deze optie kun je vinden onder het menu E-mail Accounts waar je ook de mail accounts aanmaakt.

Stap 4: DNS Records toevoegen

De meeste klanten maken geen gebruik van de DNS-servers van DirectAdmin maar van Flexwebhosting. In dat geval kun je zelf handmatig de DKIM-sleutel overhevelen naar de DNS-zone in de centrale nameservers. Log in als beheerder in DirectAdmin en zoek de domeinnaam op. DirectAdmin laat je de zonefile zien. Het DKIM-record springt er direct uit:

Name    Type    Value
x._domainkey    TXT    "v=DKIM1; k=rsa; p=MIIBIjANBgkqhkiG9w0BAQEFAAOCAQ8AMIIBCgKCAQEA2+AXfoL
BVgSgnE31f7rC8hvtAAp7ldSC+F8gJ53UIQika7MPiTlx6ZSzF9Pv4LFcTiLbXGX7K2mOzVpbTvk
n0Zn0KrGJRsB5KG2lpMZHiemkEFjYeFsVltxkcQYYzx2NI+Ee31dI0m3JCZDrIS/3wPnLmrMkcRZ
p0qHg3H4gmgUv+BYIHktJOXROG5ovDmG7iDJdn3dL/nG8CUjAHy7Jc8VDtARKsk0aVU195cAy0r/
uj0cJO77WMGe5Bj1iEBAaPHpnPLjXsNrFAKEENyQT/xYDk9/5MG609T7Ugm9T3b8aIp4FcB803xUs
N0Nx2eMRY6YDjWgfVgyhD77/1rnZwIDAQAB"

Je kunt deze informatie overzetten naar je actieve DNS zone.